Workshops

Op zoek naar een workshop (poppen)theater, wij vliegen er meteen in. We gaan samen met de kinderen aan de slag en bekijken de verschillende facetten van hoe zo een verhaal tot stand komt. Ieder van ons heeft een pedagogisch bekwaamheidsattest en ervaring in het onderwijs. We nemen de kinderen (leerlingen, studenten) mee in een onvergetelijke reis vol fantasie en werken aan een mooi eindresultaat die wordt gepresenteerd in ons eigen grote poppentheater.

Verhaallijn

We hangen aan elkaars lippen. We werken aan verhalen, de inhoud, stemgebruik, expressie, mimiek en beweging. We focussen op opbouw en inleving. Het verhaal komt tot leven!

“De fantasie van kinderen brengen ons heel snel tot wat ze willen brengen, met weinig middelen komen we tot iets magisch.”

Rita Lybaert

Muziek

Elk goed poppenspel gaat gepaard met de nodige toepasselijke muziek of geluiden. We ontdekken samen welke geluiden en accenten ons verhaal vraagt, schrijven leuke nummers voor een bepaalde scene en boksen enkele leuke deuntjes samen die de “soundtrack” vormen van het nieuwe theaterstuk.

“Verschillende beats of tikken op een trommel zorgden voor een speciaal effect, die we onmiddellijk hebben toegepast op haar spannend moment in haar verhaaltje. Prachtig om te zien.”

Dries De Beul

De poppen

Uiteraard leggen we ook de nadruk op het maken van de poppen, uitschrijven van karakters en het toepassen van verschillende karakteristieken in de poppen. Met alternatief materiaal kunnen we al een eenvoudige personage tot leven laten komen.

“Met wat plastic, hout en stoffen en lijm maken we de mooiste personages voor de verhalen die de kinderen hebben bedacht, het zit immers allemaal in hun fantasie.”

Bert Verschraegen